استانداری گلستان
پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان > نسخه قابل چاپ > شرکت مدیر کل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری در نهمین جلسه کارگروه فرهنگی و اجتماعی فرمانداری آق قلا
صفحه نخست > --- > شرکت مدیر کل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری در نهمین جلسه کارگروه فرهنگی و اجتماعی فرمانداری آق قلا

شرکت مدیر کل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری در نهمین جلسه کارگروه فرهنگی و اجتماعی فرمانداری آق قلا


21 آبان 1394. نويسنده: کارشناس1

حضور مدیر کل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری در نهمین جلسه کارگروه فرهنگی و اجتماعی و چهارمین کارگروه بانوان و خانواده شهرستان آق قلا که با حضور دکتر کردونی مدیر کل دفتر آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی،مدیران استانی و دستگاههای عضو کار گروه شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار گردید.

علی نذیری در ابتدای جلسه کارگروه اجتماعی وفرهنگی گفت : از آنجاییکه حوزه اجتماعی بسیار ظریف و حساس است باید تلاش کنیم قبل از اینکه سایر حوزه ها را تحت تاثیر قرار دهد و یا از حد و مرز یک معضل عبور کرده به بحران در جامعه تبدیل شود با تدبیر و درایت در مراحل اولیه آن را مهار کرده و از تاثیرگذاری آن بر سایر حوزه ها جلوگیری کنیم و اگر در این زمینه موفق عمل کردیم آنوقت می توان ادعا کرد که اقدامات و جلسات ما خروجی قابل قبولی دارد.

وی گفت: سالهاست که مقام معظم رهبری عناوینی را متناسب با شرایط هر سال نامگذاری و اعلام می کنند که عمدتاً رویکرد اقتصادی دارد؛ امسال نیز مزین شد به سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی یعنی اینکه دولت و ملت باید در کنار هم و باهم نسبت به حل مشکلات اقدام کنند.

مدیر کل امور اجتماعی در ادامه اظهار داشت: سرمایه اجتماعی یعنی اعتماد و همدلی دولت و ملت یعنی اینکه دولت و ملت به هم اعتماد داشته و در انجام و پیشبرد امورات با هم مشارکت کنند.

نذیری با تاکید بر حفظ سرمایه های اجتماعی افزود: سرمایه های اجتماعی در هر جامعه ای همانند آبرو است و بدست آوردن آن خیلی سخت و زمان بر است لذا اهمیت موضوع برای همه کاملا مشخص است پس کاری نکنیم این امتیاز خوب که با زحمت فراوان و طی سالیان متمادی بدست آمده و در بستر جامعه ساری و جاری است براحتی از دست برود.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری با اشاره به انواع سرمایه اجتماعی جامعه از جمله سرمایه فیزیکی، مالی، طبیعی، انسانی، فرهنگی گفت: هر قدر احداث اورژانس های اجتماعی و مراکز مشاوره ی اجتماعی در شهرستان ها بیشتر باشد در واقع رسیدگی به امور آسیب دیدگان اجتماعی بهتر و سریع تر انجام  و روند پیشگیری از معضلات اجتماعی در استان بهبود خواهد یافت

ودر این جلسه علی اکبر قجری گفت:استقرار اورژانس اجتماعی یکی از اولویت های این شهرستان است.

معاون فرماندار شهرستان آق قلا ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اجتماعی شهرستان گفت : شهرستان آق قلا با جمعیتی بالغ بر 130هزار نفر،دارای دو شهر و 74 روستا می باشد که از نظر اسکان قریب 70درصد جمعیت آن روستایی بوده و 30 درصد در شهرها ساکن می باشند.

وی در ادامه افزود:از نظرترکیب قومیتی این شهرستان از تنوع و تکثر قومیتی برخوردار بوده و در آن اقوام مختلف؛ ترکمن، سیستانی، بلوچ، فارس، آذری ، ترک ، کرد و... در سایه وحدت علما و تحکیم نگاه تقریب مذاهب و همزیستی مسالمت آمیز اقوام مورد تاکید نماینده محترم ولی فقیه در استان گلستان در کنار هم زندگی می کنند .

این مقام مسئول بیان داشت:اگر چه همزیستی و تعامل میان اقوام به گونه ای مطلوب وجود دارد ولی وجود خرده فرهنگ های گوناگون در کنار سایر عوامل باعث شده است آمار آسیب های اجتماعی در برخی از حوزه ها همچون اعتیاد، نزاع های فردی ،تخلفات راهنمایی و رانندگی به ویژه از سوی موتورسواران ، طلاق و اقدام به خودکشی نسبتا بالا گزارش شود. وجود عوامل متعددی مانند: فقر اقتصادی، عدم برخورداری از مهارت های کافی زندگی و ارتباطی، تحصیلات پائین زنان و مردان بخصوص در روستاها از جمله ریشه ها ئ علل این آسیب های اجتماعی برشمرد.

وی آموزش مهارت های زندگی با هدف ارتقاء بهداشت روانی، افزایش قدرت سازگاری با محیط اجتماعی و عزت نفس، مقابله با کشمکش ها در موقعیت های مختلف زندگی را ضروری دانست.

جانشین رئیس کارگروه فرهنگی و اجتماعی شهرستان آق قلا در خاتمه ؛ استقرار اورژانس اجتماعی با امکانات پرسنلی متخصص بومی و فضای فیزیکی مناسب ، ایجاد پایگاه خدمات اجتماعی در شهرستان، تاسیس مرکز مشاوره دولتی یا خصوصی و تخصیص اعتبار مناسب جهت انجام پژوهش های میدانی در زمینه آسیب های اجتماعی را از جمله انتظارات و خواسته های کارگروه شهرستان برشمرد واز مدیر کل دفتر آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و مدیران استانی خواست در این راستا اهتمام و مساعدت لازم مبذول دارند.

 

 

 

 


بازگشت